Manyak Dükkan - 5. Bölüm

Çocuklarının yoldan çıkma korkusu, Gülfem'i ikna edici olmuştur ve  onların isteğini kabul eder. İzzet'le barışır ama bunun için bir de şartı vardır. İzzet bu yaz Türkiye'ye tatile gitme planını kabul etmelidir. İzzet için Almanya'daki bu yeni hayat şartlarında Türkiye tatili imkânsızdır. Dükkân borçludur ve bir ay kapanması imkânsızdır.

Gülfem tatil hazırlıklarına başlar ve bunu bir dayatmaya dönüştürür. Bavullar alır, kıyafetler seçer, İzzet'i dahi bu planlarına ortak eder. Yaz gelmiştir ve Almanya'dan Türkiye'ye göç başlamıştır fakat hiçbir şey eskisi gibi değildir. Eskiden her yıl izne gidenler son yıllarda bunu gerçekleştiremez olmuşlardır. Tatil planları yapanların bir kısmı bunu ertelemek zorundadır. Bazıları ise zaten bu seneyi de pas geçecektir.

Erdal'ın Sevda'ya olan ilgisi ilk kez karşılık işaretleri verecektir. İlk kez Sevda'nın “aşk” konusunda kafasının karıştığına tanık oluruz. Ela'nın bir ara boş bulunup, dükkân siparişi sanarak bir kutu hırsızlık malını dükkânda satmak için alması ortalığı iyice karıştırır. Bu yüzden dükkâna gelen polis sorgulamak üzere İzzet'i karakola davet eder. Böylece Kaya ailesinin tatil planları da alt üst olur.

  • Manyak Dükkan